A világ leghíresebb kávéi a trópusi égövből, javarészt magashegyi környezetből érkeznek. A termést, tehát minden egyes kávészem ízét, illatát befolyásolja a fajtajelleg, a talaj, a magasság, a mikroklíma,
az évjárat, a termesztés módja stb. összességében a terület sajátos adottságai – a terroir.
Ahogy borainknál is teljesen egyedi stílusra számíthatunk egy Villányban, Tokajban vagy éppen Somlóhegyen készített bortól, ugyanúgy ezek a különbségek a világ kávékínálatában is jelentkeznek. Célunk, hogy a „szokványos”, közértben kapható kávékeverékektől eltérően bemutassunk egyedi, jellegzetes kávétermő területeket (a francia borászatból vett szakkifejezéssel élve ún. „cru”-ket). Ezek terméseiből válogatva olyan ízgazdag kávékat készíthetünk, amelyben érezhetjük a marcipán, a passionfruit, a csokismuffin, a pörkölt barnacukor vagy éppen a jázmin illatát.
A hangzatos jelzők túlzónak tűnhetnek, de a megfelelő gépen elkészített friss Monterosa kávék garantáltan hozzák eme fennkölt aromákat.
Választékunkban igyekeztünk az ínyencek által oly kedvelt latinos ízeket az előtérbe helyezni és Közép-Amerika, az Antillák kávéit nagyobb hangsúllyal szerepelteni. Salvador, Guatemala, Nicaragua mellett Dominika is ezt a méltán híres régiót képviseli, mind-mind magasan fekvő ültetvényekről szedett terméseivel.
Természetesen a kávé őshazájából, Etiópiából is tartunk kávét, inenn a kedvenünket, a Sidamo-t ajánljuk, Ázsiát pedig India és Vietnam képviseli a maga kedvező ár-érték arányú választékával.
Santo Domingo – Barahona “AA”
(Tokaji aszú hordójában előérlelve)
Származási hely: Dominikai Köztársaság
Típus: Arabica – 90% var. typica, 10% var. Bourbon, var. Catuai
Karakter: a méretes szemek – amelyre az “AA” jelölés is utal, erőteljes, harmonikus ízeket hordoznak. Kellően testes, krémes, gazdag csokoládés-, kakaós ízeket mutat – némi dohányos, talán mogyorós érzettel kiegészítve. Persze a minőségi kávék vonzó citrusosságát is hozza, arról nem is beszélve, hogy a tokajis hordó aszaltgyümölcsös karakterével abszolút harmóniát teremt az ízekben.
Íz-intenzitás:
Kiszerelés: 1000 g arany, 500 g fekete visszazárható tasakban
Brazília, Boa Vista – Sandalj Selection
(Tokaji aszú hordójában előérlelve)
Származási hely: Brazília, Sao Paulo tartomány
Típus: Arabica
Karakter: Csodálatos meggyes, bon-bon jelleggel,
kellemesen üde savakkal, citrusossággal
Íz-intenzitás:
Kiszerelés: 1000 g arany, 500 g fekete visszazárható tasakban
Etiópia, Sidamo
Származási hely: Dél-Etiópia
Típus: Arabica (mosott)
Karakter: A virágos, illatos jegyek dominálnak ezekben
a közepes méretű szemekben, amelyet a kávé őshazájában termesztettek. Csodálatos savakkal, némi meggyes érzetet mutat, ahol tisztán érezni a csonthéjas gyümölcs mandulás mag-zamatát, marcipánosságát.
Íz-intenzitás:
Kiszerelés: 1000 g arany, 500 g fekete visszazárható tasakban
Guatemala, Maragogype
Származási hely: Guatemala
Típus: Arabica – 100% var.Maragogype
Karakter: A hatalmas, dupla hosszúságú szemek igazán ízletes kávét adnak. A könnyed, nem igazán testes italban a meghatározó jelleget az élénk citrusosság, a friss, narancsos ízek adják, ahol a háttérben dió jellege is megmutatkozik.
Íz-intenzitás:
Kiszerelés: 1000 g arany, 500 g fekete visszazárható tasakban
India, Parchment Peaberry
Származási hely: India
Típus: mosott Canephora – “peaberry”
Karakter: Az apró gyöngykávé szemek tetemes mennyiségű koffeint hordoznak, amelyet palástol a tejcsokoládés ízérzet. Egyszerű íz-illat élmény, amelyben ne keressünk izgalmas savakat!
Íz-intenzitás:
Kiszerelés: 1000 g arany, 500 g fekete visszazárható tasakban
Brazília, Santos – Koffeinmentes
Származási hely: Brazília
Típus: Arabica var. Bourbon
Karakter: a svájci módszerrel koffeinmentesített népszerű brazil arabica szemei természeten sötébbek a megszokott stílusnál, de ízben kellemes, telt érzetet mutatnak. Ebben dominál a dió, rumos-dió, “Gundel palacsinta” jellege, visszafogott savakkal.
Íz-intenzitás:
Kiszerelés: 1000 g arany, 500 g fekete visszazárható tasakban
Nicaragua, Jinotegas – ”Las Morenitas”
(Tokaji aszú hordójában előérlelve)
Származási hely: Nicaragua
Típus: Arabica – 90% var. typica, 10% var. Bourbon, var. Catuai
Karakter: finom ültetvénykávé igazi gourmet rajongóknak. Teli narancsos, vagy inkább narancslekvár jegyekkel, nagyon friss üde citrusossággal, amit némileg ellensúlyoz az aszúshordós előérlelés.
Íz-intenzitás:
Kiszerelés: 1000 g arany, 500 g fekete visszazárható tasakban
Gourmet Blend – Scarlatti
Származási hely: Dominikai Köztársaság
Típus: Arabica 90% és Robusta 10%
Karakter: Testes, ízgazdag kávé, vastag crema-val. A könnyed savakból telt ízek keletkeznek, érezni a mandulás-sütis jelleget, a kakaós és marcipános ízkavalkádot. Kiváló mind espresso-ban, mind és cappuccino-ban egyaránt.
Íz-intenzitás:
Kiszerelés: 1000 g arany, 500 g fekete visszazárható tasakban